Vi guider deg gjennom planleggingen av ditt nye bad,
fra smarte løsninger til valg av baderomsmøbler.

Etter mye tenking er avgjørelsen tatt, og et nytt bad skal planlegges og komme på plass. Men hvor begynner du, og hvordan velger du riktig baderomsinnredning?

Undersøk hvor gammelt badet er 

Det aller første du bør gjøre når du skal pusse opp baderommet, er å vurdere hvilket budsjett du har og finne ut hvor gammelt badet er og i hvilken tilstand det er i. 

Er badet mer enn 20 år gammelt bør du vurdere en totalrenovering, da tilstanden på rør og avløp blir dårligere over tid. Det forteller Hanne Skjemstad, fagansvarlig for Comfort-butikkene i Norge. 

– Uavhengig av alderen på badet kan være lurt å starte med en befaring med en fagmann. Da får du raskt svar på om drømmene dine er gjennomførbare, og om du må ta hensyn til for eksempel plassering av vann og avløp i den videre planleggingen, forteller hun.

Definer hvilke behov du har på badet

Neste steg er å definere hvilke behov du og de du eventuelt bor med har, og hva som er viktig for dere når det kommer til det nye badet.

Hanne anbefaler å tenke gjennom følgende:

– Er dere flere som bruker badet samtidig? Da kan en dobbel servant gjøre at morgenstellet flyter bedre. 

– Har du liten gulvplass? Sammenleggbare dusjvegger tar mindre plass. 

– Oppbevarer du/dere håndduker, sokker og undertøy på badet? Da trenger dere nok baderomsmøbler med oppbevaringsplass og egne skuffer. 

– Er badekar noe du ønsker deg, eller holder det med dusj? 

Er dere en småbarnsfamilie er behovet for stellebord og mye oppbevaringsplass noe som er lurt å tenke over. Da kan være smart å velge dype skuffer under servanten og speilskap med mye oppbevaring.

– Skriv en liste over hvilke behov og ønsker dere har, og ta med denne i møte med rørlegger. Bruk den også som en sjekkliste når dere senere skal velge baderomsinnredning, råder Hanne. 

Dette kan vi hjelpe deg med

Vi i Comfort kan hjelpe deg med alt fra idé til ferdig bad. Ta kontakt med oss og be om en befaring på baderommet, snakk med fagfolk i butikken og få tips og veiledning til å gjøre gode valg – fra alt du ikke ser til synlige produkter.

– Vi i Comfort kan hjelpe deg med å kartlegge behovene dine og finne produkter du ser for deg innenfor prisklassen din. En prosjektleder kan fortelle om det er praktisk mulig å gjennomføre ideene dine, sette opp en fremdriftsplan og sørge for god flyt under oppussingsprosessen, forteller Hanne.

Se hele utvalget vårt av baderomsmøbler her.

 

Tekst og bilder hentet fra Comfort.no